NÅ SETTER TELENOR MARITIME OG COLOR LINE HVER SIN VERDENSREKORD!

(Oslo, Norge, 13. August 2018) Verdens største hybridferge er norsk! Color Hybrid er under bygging for Color Line på Ulstein Verft, og allerede neste år settes skipet i trafikk mellom Sandefjord og Strømstad. Med en kapasitet på 2000 passasjerer og 500 biler vil skipet ikke bare øke kapasiteten på trafikken mellom Norge og Sverige på en mer miljøvennlig måte, men det vil også gi passasjerene en ny og bedre reiseopplevelse.

Telenor Maritime har hatt et flerårig samarbeide med Color Line, og har utstyrt selskapets ferger og cruiseskip med løsninger som støtter alle gjeldende mobilteknologier og enheter, og som dekker dagens mobil-kommunikasjonsbehov til sjøs. Med den nye hybridfergen har tiden kommet for å gå et langt teknologiskritt videre.

Norges raskeste bredbånd til sjøs!

Utstyrt med neste generasjons digitalteknologi fra Telenor Maritime, vil det nye skipet få flere og bedre muligheter til dialog med passasjerene – før, under og etter reisen. De reisende får nå tilgang til et høyhastighets internett som gir samme brukeropplevelse som på 4G nett. Dette blir ny verdensrekord i båndbredde og brukervennlighet til sjøs

– Med våre smarttelefoner har vi blitt vant til alltid å være på nett, alltid kunne kommunisere på sosiale medier, uavhengig av hvor vi er. Dette har blitt et prioritert passasjerbehov, som Color Line med vår hjelp ønsker å levere på, sier Frode Støldal, CEO i Telenor Maritime.

Fra august vil teknologiplattformen testes ut på skipet Color Viking for å sikre at alt fungerer optimalt. I dette ligger et system kapabelt til å levere Gigabit-hastigheter, hvor Telenor Maritime skal drifte, vedlikeholde og gi brukerstøtte til en stabil og god tjeneste. Marianne Gade Gørbitz, konserndirektør IT i Color Line gleder seg til verdens største plug-in skip, Color Hybrid settes i rute mellom Sandefjord og Strømstad sommeren 2019.

– Color Line skal ligge i forkant, og bli markedsledende på kundeopplevelser. Å kunne tilby våre gjester Norges raskeste bredbånd til sjøs er en del av denne strategien. Like rask Wi-Fi om bord som på land, og helt gratis å bruke, vil gi oss gode kort i kampen om kundene!, sier Marianne Gade Gørbitz, konserndirektør IT i Color Line

Med den nye teknologiplattformen tilrettelegger Telenor Maritime for Internet of Things (IoT)! Der enheter vil snakke sammen, informasjon samles inn og utveksles, og data brukes både for å forbedre passasjeropplevelsen og rederiets inntjening. For eksempel kan lokasjonsbasert informasjonsflyt gi passasjerene tilbud og tips de ellers ville gått glipp av, og passasjerene kan styre kjøp og bestillinger fra sin mobiltelefon. En teknologisk vinn-vinn-situasjon for selskapet og passasjerene.

Om Telenor Maritime – Verdensledende i 14 år

Telenor Maritime har siden 2004 ledet utviklingen av mobile kommunikasjonsstandarder til sjøs, og er i dag den eneste leverandøren som tilbyr en digital plattform med høyhastighets internett i ett og samme økosystem. Derfor velges våre løsninger av stadig flere ferge- og cruiserederier over hele verden.

Telenor Maritime er mobiloperatøren som dekker havet. Spesialisten i maritim kommunikasjon, med global mobildekning, internett, Wi-Fi, satellitt og transportnett for offshore- og fiskeindustrien, cruiseskip og ferger. Telenor Maritime har kontorer i Arendal, Stavanger, Bergen, Stockholm, Ft. Lauderdale og Singapore. Telenor Maritime er en del av Telenor ASA, en av verdens største mobiloperatører. Vi gir deg den beste mobilopplevelsen på sjøen. For mer informasjon, vennligst besøk www.telenormaritime.com

Kontaktinformasjon

Frode Støldal, CEO, Telenor Maritime
E: frode.stoldal@telenor.com
M: +47 99 16 99 01